De voordelen van een Google Mijn Bedrijf pagina voor restaurants

Een Google Mijn Bedrijf vermelding is onmisbaar voor restaurants en andere horecagelegenheden. Het verbetert niet alleen je online zichtbaarheid maar ook de informatievoorziening naar jouw potentiële gasten. Lees hier meer over Google Mijn Bedrijf én hoe je jouw restaurant hiervoor aanmeldt.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf, ook wel Google My Business genoemd, is een tool van Google om je lokale zichtbaarheid te vergroten én te verbeteren. Het is een gratis tool, die ook wel gezien wordt als online visitekaartje. Google gebruikers zien de belangrijkste gegevens van je bedrijf direct in de zoekresultaten zoals je adresgegevens, telefoonnummer, openingstijden en reserveer link.

Jouw ‘visitekaartje’ wordt direct weergegeven in de zoekresultaten van Google als iemand zoekt op jouw restaurant. Het verbetert dus jouw zichtbaarheid in Google Zoeken maar we moeten Google Maps ook niet vergeten: hiermee wordt je namelijk ook weergegeven op de Google Maps kaart.
 

Google Mijn Bedrijf voor restaurants

De voordelen van Google Mijn Bedrijf

 1. Gasten hebben snel inzicht in praktische gegevens zoals openingstijden en adres
  Een bezoeker hoeft niet lang te zoeken naar de openingstijden en adresgegevens van jouw restaurant: deze kunnen ze direct in de Google zoekresultaten zien bij jouw Google Mijn Bedrijf pagina. 
   
 2. Je kunt gasten direct via jouw vermelding laten reserveren
  De reserveringslink van Lurch kun je in je vermelding terug laten komen onder ‘reserveringen’. Op deze manier kunnen potentiële nieuwe gasten eenvoudig via de Google Mijn Bedrijf vermelding reserveren zónder dat ze jouw website hoeven te bezoeken.
   
 3. Menu toevoegen
  Hetzelfde geldt voor de menukaart: deze kun je ook aan je vermelding toevoegen zodat potentiële gasten deze direct kunnen bekijken. 
   
 4. Wordt weergegeven in Google Maps
  Wanneer je over een Google Mijn Bedrijf account beschikt, wordt jouw restaurant ook in Google Maps weergegeven. Wel zo handig als iemand bijvoorbeeld op zoek is naar een restaurant in de buurt.
   
 5. Het verbetert je zichtbaarheid in de zoekmachines
  Het ‘online visitekaartje’ wordt groot weergegeven naast de zoekresultaten. Hiermee valt je bedrijf erg op.
   
 6. Communiceer met je gasten
  Reageer op vragen en reviews én geef gasten eenvoudig de mogelijkheid om naar je restaurant te bellen door je telefoonnummer toe te voegen.
   
 7. Geef een kijkje in je restaurant
  Door foto’s van je restaurant toe te voegen aan je Google Mijn Bedrijf pagina kun je potentiële gasten alvast een kijkje geven in je restaurant én dat zonder dat je een website hoeft te hebben.
   
 8. Houd gasten op de hoogte van de laatste updates in je restaurants
  Door het toevoegen van Posts kun je gasten op de hoogte houden van de laatste updates binnen je restaurant. Denk aan het aankondigen van een nieuwe menukaart, de mogelijkheid om gerechten af te halen of, als het weer mogelijk is de aankondiging van evenementen. 
   
 9. Het is gratis
  En al deze voordelen krijg je gratis. Je kunt snel en eenvoudig gratis een account aanmaken. Na het invullen van je gegevens en het activeren van je account ben je zichtbaar in de zoekresultaten!

Zo maak je een Google Mijn Bedrijf account aan

Om een Google Mijn Bedrijf account aan te maken, dien je een aantal simpele stappen te doorlopen. De stappen zijn als volgt:

 1. Log in met je Google account of maak een account aan
  Let wel op dat je met je zakelijke e-mailadres inlogt! Dit wordt namelijk het account voor je bedrijf.
 2. Vul de naam van je restaurant in
 3. Vul het adres van je restaurant in
 4. Kies je weergave
 5. Selecteer een passende bedrijfscategorie
  In dit geval ‘restaurant’
 6. Geef je telefoonnummer en website op
 7. De verificatie
  Hoe wil je je account verifiëren? Kies de optie die je wilt gebruiken. Je kunt je account direct verifiëren of later. 

Waar wacht je nog op? Maak een Google Mijn Bedrijf pagina voor je restaurant aan als je deze nog niet hebt en verbeter je zichtbaarheid voor nieuwe gasten!
 

Fulltime webdesigner ven SEO specialist. Werkzaam bij De Webmakers sinds 2000.

Cor Riezouw Webmakers