De voordelen van een online reserveringssysteem voor restaurants

1. Online een reservering maken

Gasten kunnen eenvoudig online hun reservering inplannen en hoeven dus niet meer te bellen of langs te lopen. Daarnaast kan de reservering eenvoudig online beheerd worden. Is er iets tussen gekomen? Dan kan de reservering ook eenvoudig weer geannuleerd worden. 

Uiteraard kun je naast online reserveringen ook nog gebruik maken van telefonische reserveringen. Deze kun je eenvoudig invoeren in het reserveringssysteem.

 

2. Overzichtelijke agenda

Alle reserveringen zijn op één plaats. Je kunt precies zien hoeveel gasten er per avond komen en wat de eventuele wensen zijn van deze personen. Daarnaast zorgt het slimme tafelmanagement systeem van Lurch ervoor dat tafels automatisch op basis van beschikbaarheid en capaciteit worden toegewezen aan reserveringen. Zelf met tafels en reserveringen puzzelen is dus verleden tijd!

 

3. Overal inzicht in de reserveringen

Om te kijken hoeveel reserveringen jouw restaurant volgende week heeft, hoef je niet meer te zoeken naar de map met reserveringen. Alle reserveringen zijn namelijk online terug te vinden waardoor je altijd en overal inzicht hebt in deze reserveringen. 

 

4. Minder kans op menselijke fouten van het personeel

Doordat reserveringen online worden gemaakt, is er minder kans dat het personeel fouten maakt tijdens het aannemen van een reservering. Denk hierbij aan het noteren van de reservering op de verkeerde dag of het kwijtraken van een notitie met de reservering. 

 

5. Efficiënter personeelsbeheer

Doordat de reserveringen uit het verleden in het systeem blijven staan, kun je inspelen op trends. Is het bijvoorbeeld altijd druk tijdens bepaalde evenementen of komen er over het algemeen meer reserveringen op zaterdag dan op vrijdag? Dan kun je hier eenvoudig op in spelen door extra personeel in te plannen en alvast wat meer voorbereidingen te treffen.

 

6. Klantenbestand opbouwen

Met een restaurant reserveringssysteem zoals Lurch, kun je eenvoudig een klantenbestand bijhouden. Het systeem registreert namelijk alle gasten die een reservering hebben gemaakt of die jij er zelf in hebt gezet. 

Op deze manier heb je meer inzicht in het bezoekgedrag van je gasten én kun je bepaalde wensen toevoegen. Is de gast bijvoorbeeld allergisch voor gluten? Noteer dit zodat je bij het volgende bezoek op de hoogte bent!

 

Gebruik maken van een online reserveringssysteem?

Maakt u nog geen gebruik van een reserveringssysteem of bent u niet tevreden over uw huidige reserveringssysteem? Overweeg dan eens om Lurch Restaurant Reservations te proberen. Dit reserveringssysteem is tot stand gekomen door verschillende gesprekken met horecaondernemers. Hierdoor bevat het systeem de functionaliteiten die jij nodig hebt!

Probeer Lurch een maand gratis

Fulltime webdesigner ven SEO specialist. Werkzaam bij De Webmakers sinds 2000.

Cor Riezouw Webmakers