Nog een reserveringssysteem?

Een reserveringssysteem is bijna niet meer weg te denken bij restaurants. Het bespaart onder andere tijd én je hebt een handig overzicht van je reserveringen. Toch gebeurt het vaak dat er functies ontbreken, waar je als restaurant eigenaar wel behoefte aan hebt. 

Ontbrekende functionaliteiten

De Webmakers hebben met een vijftal horeca ondernemers gesproken die niet tevreden waren over hun huidige reserveringssystemen. De systemen zijn essentieel maar bevatten niet alle functionaliteiten waar zij behoefte aan hebben. 

Aan de hand van de de voor- en nadelen van de huidige reserveringssystemen zijn De Webmakers aan de slag gegaan om een systeem te ontwikkelen die wél aan de behoeftes van de ondernemers voldoet. 

Ondertussen hebben diverse horeca ondernemers het systeem getest, zodat de laatste punten aangepast kunnen worden. Dit betekent dat Lurch bijna live gaat!

De uitkomst? Lurch Restaurant Reservations

De uitkomst van alle besprekingen heeft geleid tot een nieuw restaurant reserveringssysteem: Lurch Restaurant Reservations

Het systeem bevat alle functionaliteiten die gewenst worden door horeca ondernemers. Dit zijn zowel bestaande functionaliteiten die onmisbaar zijn als nieuwe functies die nog gemist worden in de bestaande reserveringssystemen. 

De voordelen ten opzichte van andere reserveringssystemen

De functionaliteiten die bij (enkele) reserveringssystemen ontbreken:

 • Slimme tafelcombinaties en management
 • Tijdens het opzetten van je restaurant kun je alle tafels in je restaurant invoeren. Door aan te geven welke tafels gecombineerd kunnen worden, kan Lurch automatisch (gecombineerde) tafels toewijzen aan reserveringen die online worden gemaakt. 
   
 • Digitale en intelligente restaurant plattegrond
 • De tafels die je hebt ingevoerd kun je in een digitale plattegrond plaatsen en indelen zoals in je eigen restaurant. Zo krijg je een duidelijk overzicht van de gereserveerde tafels. 
   
 • Markeren van klanten
 • Lurch houdt een klantenbestand bij waar je als restauranteigenaren notities kunt toevoegen. Denk hierbij aan een no-show, dieetwensen en voorkeuren.

 • Maximaal aantal gasten per tijdslot en per dag instelbaar
 • Wil je per tijdslot maar een maximaal aantal gasten in je restaurant? Geef dan in het systeem aan hoeveel gasten je maximaal in je restaurant wilt hebben. Bij het behalen van het maximaal aantal gasten, geeft het systeem deze tijden niet meer weer tussen de tijd opties. 
   
 • Tafels met prioriteit instellen
 • In een restaurant hebben bepaalde tafels meer prioriteit dan anderen. Je kunt instellen welke tafels de hoogste prioriteit hebben zodat deze door het systeem als eerste worden toegewezen aan reserveringen.
   
 • Vooruitbetaling instelbaar
 • Wens je een aanbetaling of vooruitbetaling voor je reserveringen zodat je er zeker van bent dat gasten op komen dagen? Dan kun je dit instellen.

Fulltime webdesigner ven SEO specialist. Werkzaam bij De Webmakers sinds 2000.

Cor Riezouw Webmakers