Blog/Nieuws

Overzicht van nieuws / blog

Energiekosten besparen in de horeca
Energiekosten besparen in de horeca

Alsof de gedwongen sluitingen tijdens de Coronapandemie er niet genoeg hebben ingehakt, krijgt de horeca ook nog te maken met hoge energiekosten. 65% van de ondernemers beschikt dan wel onder de…

5 tips om jouw restaurant voor te bereiden op de feestdagen
5 tips om jouw restaurant voor te bereiden op de feestdagen

Hoewel november pas net begonnen is, wordt er al steeds meer gesproken over de feestdagen. Er wordt contact opgenomen met familie en vrienden en plannen worden gesmeed. Dit is dus hét moment waarop de…

Voldoet jouw restaurant aan de allergenen wetgeving?
Voldoet jouw restaurant aan de allergenen wetgeving?

De allergenen wetgeving is in 2014 in het leven geroepen en verplicht horecaondernemers om allergeneninformatie te geven aan gasten die daar om vragen. Uit onderzoek is echter gebleken dat in 2021 65%…

Ik wil mijn restaurant een aantal dagen sluiten tijdens de lunch. Hoe doe ik dit?
Ik wil mijn restaurant een aantal dagen sluiten tijdens de lunch. Hoe doe ik dit?

Het vinden van personeel blijft een bottleneck voor vele horecaondernemers. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat er op een bepaalde dag nog wel tafels beschikbaar zijn maar dat je eigenlijk te weinig…

Omzet horeca aanzienlijk hoger dan voor de coronacrisis
Omzet horeca aanzienlijk hoger dan voor de coronacrisis

Tijdens de lockdowns hadden horecabedrijven het zwaar te verduren. Hoewel veel restaurants kozen voor het laten afhalen en bezorgen van maaltijden, kregen ze hiermee niet de omzet die zij normaal…

Gasten hebben meer behoefte aan informatie en online reserveren door corona pandemie
Gasten hebben meer behoefte aan informatie en online reserveren door corona pandemie

De Corona pandemie heeft ervoor gezorgd dat gasten meer behoefte hebben aan zekerheid. Dit is terug te zien in de stijging van het aantal online reserveringen en de behoefte aan informatie voordat zij…

Steeds meer ZZP’ers in de horecasector
Steeds meer ZZP’ers in de horecasector

De krapte op de arbeidsmarkt heeft voor een nieuwe trend gezorgd in de horecasector: een aanzienlijke toename van het aantal ZZP’ers. Koks en barista’s beginnen massaal als zelfstandig ondernemer en…

5 tips om de warme dagen door te komen in de horeca
5 tips om de warme dagen door te komen in de horeca

De temperaturen stijgen aankomende week weer tot 31 graden en dat betekent dat het erg warm kan worden op de werkvloer. Zorg dat het personeel voldoende verkoeling en rust krijgt zodat de warmte niet…

Consumentenbond: Maaltijdbezorgers Deliveroo, Uber Eats en Thuisbezorgd misleidend
Consumentenbond: Maaltijdbezorgers Deliveroo, Uber Eats en Thuisbezorgd misleidend

De Nederlandse markt voor maaltijdbezorging wordt gedomineerd door drie grote bedrijven: Deliveroo, Uber Eats en Thuisbezorgd. Maar deze zijn niet altijd even eerlijk transparant naar hun klanten,…

Lurch Analytics: krijg inzicht in het verkeer naar jouw reserveringspagina
Lurch Analytics: krijg inzicht in het verkeer naar jouw reserveringspagina

Ben je benieuwd hoe gasten jouw reserveringspagina hebben gevonden? Of hoeveel gasten jouw reserveringspagina hebben bekeken? Met Lurch Analytics krijg je inzicht in handige statistieken over jouw…

Deze restaurants kiezen al voor Lurch Restaurant Reservations: