De temperaturen stijgen aankomende week weer tot 31 graden en dat betekent dat het erg warm kan worden op de werkvloer. Zorg dat het personeel voldoende verkoeling en rust krijgt zodat de warmte niet zorgt voor problemen. Wij geven 5 tips om de warme dagen door te komen in de horeca.

 1. Drink genoeg water
  De nummer 1 tip met warm weer: drink genoeg water! Door de hitte ga je veel zweten waardoor je veel vocht verliest. Vul dit vocht aan door water te drinken zodat je voorkomt dat je uitdroogt! Bied personeel dus ruim de mogelijkheid om (koud) te kunnen drinken.
   
 2. Bied zonnebrand aan
  Met hoge temperaturen verbrandt je soms al na 10-15 minuten. Om de huid te beschermen tegen de zon is het belangrijk dat je je goed insmeert. Dit geldt niet alleen voor personeel maar ook voor gasten. Voorzie personeel van zonnebrandcrème en kies indien gewenst ook voor het aanbieden aan gasten.
   
 3. Koel jezelf tussendoor
  Niet alleen drinken zorgt voor verkoeling maar ook het koelen van je polsen en nek. Deze zijn goed doorbloed waardoor het erg kan helpen om deze onder een koude kraan te houden of te koelen met een koude doek. 
   
 4. Zorg dat personeel de mogelijkheid krijgt om even uit te rusten
  Met deze hitte is het belangrijk om je niet al te druk te maken. Zorg dus dat personeel tussen het werken door even zijn rust kan pakken en rustig wat kan drinken. 
   
 5. Pas de personeelskleding aan
  De koksbuizen in de keuken en de sloof in de bediening zijn erg warm. Geef personeel daarom de mogelijkheid om een t-shirt te dragen en de warme kleding achterwege te laten.
   

Stel het maximum aantal gasten of reserveringen omlaag

In het reserveringssysteem van Lurch kun je zelf instellen hoeveel gasten en/of reserveringen je maximaal per dag wilt ontvangen. Uiteraard is dit nooit meer dan het aantal beschikbare tafels maar je hebt zelf nog wel invloed op de hoeveelheid gasten die per dag kunnen reserveren.

Door het instellen van een maximum aantal gasten of reserveringen tijdens de warme dagen, kun je ervoor zorgen dat jouw personeel het iets rustiger aan kan doen zodat de warme dagen soepel verlopen.

Hoe doe je dit?

 1. Ga naar de instellingen onder reserveringen en kies voor openingstijden
 2. Bewerk de gewenste openingstijden door op de drie bolletjes te klikken
 3. Stel de limieten in en sla op
   

Zet de reserveringen dicht

Gaat het echt niet meer en blijven de reserveringen maar binnenstromen? Dan kun je er ook voor kiezen om de reserveringen helemaal dicht te zetten. Doe je dit last-minute en wil je het instellen voor dezelfde dag? Klik dan op je account en klik op ‘Reserveringen open’. Hier kun je instellen op welke tijden je jouw reserveringen dicht wilt zetten.
 

Stel speciale openingstijden in

Heb je al ruim van te voren gezien dat het volgende week warm wordt en wil je daarom gebruik maken van aangepaste openingstijden? Stel dan speciale openingstijden in. Deze tijden kun je instellen voor specifieke data en zijn dus niet bindend. Door het instellen van speciale openingstijden hoef je geen aanpassingen te maken in de standaard openingstijden. 
 

Lurch Restaurant Reservations uitproberen?

Ben je benieuwd of Lurch Restaurant Reservations ook bij jouw restaurant past? Probeer het dan nu een maand gratis uit! Je bent vrij om het systeem volledig te testen en ook weer op te zeggen als het toch niet bevalt. 

Probeer Lurch gratis
 

5 tips om de warme dagen door te komen in de horeca

Fulltime SEO specialist. Werkzaam bij De Webmakers sinds 2019.