No-shows vormen voor restaurants een groot probleem: restaurants hebben het al moeilijk genoeg en kunnen elke vorm van extra inkomen goed gebruiken. Daarom is het nu bij Lurch mogelijk om gebruik te maken van aanbetalingen zodat je meer zekerheid hebt dat gasten komen opdagen.

Hét middel om no-shows te voorkomen

In andere sectoren was het doen van aanbetalingen al een veelvoorkomend fenomeen: denk eens aan het boeken van een vakantie of het huren van een auto. Een bedrijf heeft nou eenmaal meer zekerheid als er al een aanbetaling is gedaan.

Zo geldt dit ook voor restaurants: volgens horecavakblad Misset Horeca verliezen restaurants gemiddeld €1800 per maand aan omzet door no-shows. Met de inzet van aanbetalingen kan dit worden verminderd.  

Lees meer over no-shows

Aanbetalingen bij Lurch

Vanaf nu is het mogelijk om via Lurch Restaurant Reservations gebruik te maken van aanbetalingen. Als je hier gebruik van wilt maken, kun je dit zelf eenvoudig instellen onder Restaurant > Instellingen > Betalingen

Het is mogelijk om zelf te kiezen welk bedrag wordt berekend én daarnaast kies je ook of deze prijs per reservering of per gast wordt gevraagd. Je kunt je dus voorstellen dat de aanbetaling per gast een stuk hoger is bij grote reserveringen. Weeg zelf af wat de beste optie is voor jouw restaurant. 

Gasten kunnen de betaling alvorens hun bezoek voldoen via iDEAL, Bancontact of Giropay. Wij zorgen vervolgens dat je deze aanbetalingen elke 2 weken uitbetaald krijgt. Houd er echter wel rekening mee dat er transactiekosten in rekening worden gebracht per betaling.

Aanbetalingen bij Lurch in het kort:

  • Laat gasten een aanbetaling doen voor hun reservering.
  • Betalingen mogelijk met iDEAL, Bancontact en Giropay.
  • Zelf kiezen of je een aanbetaling per reservering of per gast hanteert.
  • 1x per 2 weken uitbetaald.
  • Enige bijkomende kosten zijn transactiekosten.

 
Lurch Restaurant Reservations gratis uitproberen?

Wij bieden iedereen de mogelijkheid om Lurch Restaurant Reservations gratis een maand uit te proberen zodat je zelf kunt ondervinden of het reserveringssysteem of de bezorg- en afhaal module bij jouw restaurant past. Wil jij het proberen?

Probeer Lurch gratis
 

Nu beschikbaar: Aanbetalingen voor reserveringen

Fulltime SEO specialist. Werkzaam bij De Webmakers sinds 2019.