Een High Tea, tapas arrangement of een toneel arrangement: op het gebied van arrangementen is veel mogelijk voor restaurants. Het brengt niet alleen gemak voor jou en de gast maar kan ook erg winstgevend zijn. Waarom? Dat vertellen wij je in deze blog!

Waarom zou je arrangementen aanbieden?

 • Je biedt gemak aan gasten
  Een arrangement bestaat vaak uit meerdere aspecten om een bezoek aan jouw restaurant zorgeloos te maken. Een gast hoeft verder nergens meer over na te denken en kan zo volledig genieten van zijn avond. Denk eens aan een avondvullend tapas arrangement of een volledig verzorgde High Tea.
   
 • Je weet waar je aantoe bent
  Met het aanbieden van arrangementen weet je precies waar je aan toe bent. Het is mogelijk om gasten optioneel of verplicht een arrangement te laten kiezen bij het maken van een reservering. Zo weet je precies waar een gast voor naar jouw restaurant komt én hoef je geen ‘nee’ te verkopen.
   
 • Je haalt meer omzet binnen
  Je haalt niet alleen meer omzet binnen omdat er geen voedsel verspild wordt of omdat je ‘nee’ moet verkopen máár ook omdat arrangementen kunnen zorgen voor meer opbrengsten. 

  Hoewel gasten vaak voordeliger uit zijn met arrangement dan zonder, zouden ze de keuze anders mogelijk niet maken om te bestellen wat er in het arrangement zit. Denk eens aan een High Tea met onbeperkt thee en veel keuze uit zoete en hartige lekkernijen. Een gast zou het anders misschien zelf bij één gebakje en een kopje thee houden.
Arrangementen voor restaurants


Arrangementen toevoegen aan Lurch Restaurant Reservations

Lurch Restaurant Reservations biedt de mogelijkheid om arrangementen toe te voegen aan het reserveringsformulier. Afhankelijk van je voorkeur is het voor gasten verplicht om een arrangement te kiezen bij het maken van een reservering. 

De arrangementen voeg je als volgt toe:
 

 1. Zet de arrangementen aan
  Dit doe je in de eigenschappen door onder arrangementen het schuifje aan te zetten met ‘toon arrangement keuze’. 
   
 2. Arrangementen eventueel verplicht maken
  Wil je dat het verplicht is voor gasten om een arrangement te selecteren? Schuif dan ook de optie ‘verplicht arrangement keuze’ aan.
   
 3. Arrangementen aanmaken
  Ga in het menu naar arrangementen en voeg één voor één de arrangementen toe. Je kunt de arrangementen voorzien van een naam, specifieke dagen en tijden. Daarnaast kun je instellen of het een doorlopend arrangement is (zonder einddatum) of dat het alleen in een specifieke periode plaatsvindt. 

Ga direct naar arrangementen

Onze tips voor arrangementen
 

 • Zorg voor variatie
  Gasten kunnen verschillende voorkeuren en wensen hebben: zorg daarom dat er voor meerdere doelgroepen een passend arrangement is. Ligt de voorkeur van de gast niet bij een tapas arrangement? Biedt dan bijvoorbeeld ook een 3-gangen arrangement aan.
   
 • Maak het aantrekkelijk
  Het moet wel aantrekkelijk zijn voor een gast om te kiezen voor een arrangement. Doe dit bijvoorbeeld door iets extra’s toe te voegen of door een goede prijs te bieden. Zo zal een gast eerder kiezen voor een arrangement.
   
 • Kies data en tijden die voor jou het meest rustig zijn
  Arrangementen kunnen ook een handig middel zijn om rustige momenten op te vullen. Denk bijvoorbeeld aan de wat rustigere doordeweekse avonden of middagen. Met een arrangement wordt het voor gasten aantrekkelijker om een reservering te maken. 


 

Arrangementen voor restaurants: winstgevend en meer gemak

Fulltime SEO specialist. Werkzaam bij De Webmakers sinds 2019.