De Nederlandse markt voor maaltijdbezorging wordt gedomineerd door drie grote bedrijven: Deliveroo, Uber Eats en Thuisbezorgd. Maar deze zijn niet altijd even eerlijk transparant naar hun klanten, concludeerde de Consumentenbond uit onderzoek.

Onduidelijkheid over servicekosten

Uber Eats en Deliveroo geven hun klanten geen duidelijkheid over de servicekosten die klanten moeten betalen. Het is wettelijk verplicht om deze kosten vooraf te vermelden maar dat is niet wat deze twee maaltijdbezorgdiensten doen. Nee, zij laten klanten pas bij het afrekenen weten wat de servicekosten zijn waardoor het totaalbedrag onverwacht hoger is.

Prijsgarantie niet nakomen

Ook het niet nakomen van prijsgaranties is een ding voor één van de heersers. Thuisbezorgd beweert namelijk dat maaltijden via hun platform nooit duurder zijn dan wanneer je dezelfde maaltijd rechtstreeks bij het restaurant besteld. Toch blijkt uit het onderzoek van de Consumentenbond dat het bij bijna de helft van de gevallen in de steekproef niet het geval was. 

Misleidend aantal bezorgrestaurants

Wow! 30 restaurants in de buurt waar jij uit kunt kiezen om eten te bestellen. Dat is fijn. Maar wat als het niet klopt? Uber Eats toont te veel restaurants die ‘in de buurt’ van jouw locatie zijn. Zij laten namelijk ook restaurants zien die op 30 kilometer van jou verwijderd zijn waardoor deze restaurants niet allemaal bij jou bezorgen. 

Afhaal- en bezorg module door Lurch Restaurant Reservations

Lurch Restaurant Reservations is na de lancering van het reserveringssysteem direct aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een afhaal- en bezorg module. Deze module is erg gebruiksvriendelijk en bevat handige functionaliteiten zoals het eenvoudig samenstellen van een menu, het toevoegen van producten én het activeren van online betalingen.

Lurch Restaurant Reservations vs. Thuisbezorgd

Maar waarom zou je voor Lurch kiezen en bijvoorbeeld niet voor één van de giganten zoals Thuisbezorgd? Daar hebben wij een logische verklaring voor. Allereerst hanteren wij géén commissies: dit scheelt jou al gauw 13% ten opzichte van Thuisbezorgd.

Daarnaast zijn bij ons de lijntjes kort en kun je eenvoudig contact opnemen voor hulp bij problemen. Je kunt ons tijdens kantoortijden bereiken én eventueel suggesties doorgeven. Wij staan namelijk altijd open voor het verbeteren van onze producten.

Lees meer over de verschillen

 

Ben je benieuwd of de afhaal- en bezorg module van Lurch Restaurant Reservations bij jouw bedrijf past? Probeer deze dan een maand gratis!

Probeer nu

Consumentenbond: Maaltijdbezorgers Deliveroo, Uber Eats en Thuisbezorgd misleidend

Fulltime SEO specialist. Werkzaam bij De Webmakers sinds 2019.