Een reserveringssysteem kan veel werk voor je uit handen nemen: het zorgt er niet alleen voor dat reserveringen overzichtelijk in een systeem komen maar ook dat er automatisch geschikte tafels worden gekoppeld. Maar hoe houd je dan zelf nog de controle over jouw reserveringen? Dat leggen wij je uit!

Ruimtes koppelen aan openingstijden

Sinds de nieuwe Lurch update is het mogelijk om ruimtes te koppelen aan openingstijden. Wil je bijvoorbeeld dat het tijdens de lunch alleen mogelijk is om een tafel binnen te reserveren zodat je de terrassen vrijhoudt voor gasten die plaats willen nemen zonder reservering? Dan kun je deze ruimte koppelen aan openingstijden. 

Hoe doe je dit?

 1. Ga naar je openingstijden.
 2. Klik op bewerken bij de openingstijd waar je ruimtes aan wilt koppelen.
 3. Zet de optie ‘Alle ruimtes zijn beschikbaar voor deze openingstijden’ uit en selecteer de ruimtes die je wilt koppelen.
 4. Sla op en controleer of het goed is gegaan.
   

Tijd van te voren per openingstijd aan te geven

Wil je dat gasten uiterlijk een dag van tevoren reserveren in verband met voorbereidingen? Of mogen gasten tot het laatste moment een tafeltje reserveren zodat je in ieder geval afweet van hun komst? 

Dit zijn voorkeuren die voor ieder restaurant anders zullen zijn. Daarom kun je dit als volgt aanpassen in het reserveringssysteem:

 1. Ga naar je openingstijden.
 2. Klik op bewerken bij de openingstijd waar je restricties wilt toevoegen.
 3. Bepaal tot hoeveel uur van tevoren gasten een reservering mogen maken en selecteer dit bij de optie ‘tijd van tevoren’.
 4. Sla de nieuwe instellingen op.
   

Een maximum aantal personen en/of reserveringen per openingstijd instellen

Passen er maximaal 80 gasten in jouw restaurant maar wil je dat er niet meer dan 60 personen online kunnen reserveren zodat je ook nog ruimte hebt voor interne reserveringen of inloop? Dan kun je dit eenvoudig instellen. Het is jouw restaurant dus jij bepaalt hoeveel personen en/of reserveringen er online geplaatst kunnen worden.

Dit doe je als volgt:

 1. Ga naar je openingstijden.
 2. Klik op bewerken bij de openingstijd waar jij restricties wilt toevoegen
 3. Vul het maximaal aantal reserveringen en/of gasten in.
 4. Sla de nieuwe instellingen op.
   

Reserveringen sluiten als het te druk wordt

Is het te druk in jouw restaurant? Dan kun je besluiten om de gehele reserveringsmodule van Lurch tijdelijk uit te zetten. Men kan op deze manier niet meer online reserveren voor dezelfde dag waardoor jij je geen zorgen meer hoeft te maken om extra reserveringen. 

Je zet de reserveringsmodule tijdelijk dicht door op jouw gebruikersaccount te klikken en vervolgens naar ‘reserveringen’ te gaan. Als de reserveringen open staan, staat er ‘Reserveringen: Open’ en als de reserveringen gesloten zijn staat er ‘Reserveringen: Gesloten’ met de tijden die jij geselecteerd hebt.
 

Benieuwd of Lurch bij jou past?

Wil je uitproberen of het reserveringssysteem van Lurch bij jouw restaurant past? Probeer het dan een maand gratis. Bevalt het toch niet? Dan kun je er ook zo weer mee stoppen. Je kunt je geheel vrijblijvend aanmelden via onderstaande button.

Gratis aanmelden
 

Zo houd jij de controle over jouw reserveringen | Nieuwe functies!

Fulltime SEO specialist. Werkzaam bij De Webmakers sinds 2019.