Dit herken je misschien wel. Er wordt een reservering geplaatst voor een grote groep. Geweldig natuurlijk! Alleen vervolgens moet je gaan bedenken hoe de tafels het beste bij elkaar gecombineerd kunnen worden, zodat er ook nog andere gasten in de zaak kunnen zitten. Dat moet efficiënter kunnen. Lurch Restaurant Reservations heeft daarom een tool die deze combinaties automatiseert en overzichtelijker maakt. In deze blog lees je alles over de plattegronden en tafelcombinaties van Lurch.

Tafels toevoegen

Laten we beginnen met het aanmaken van ruimtes voor jouw restaurant. Hiervoor ga je in het Lurch Menu naar “Tafels & Ruimtes”. In dit tabje vind je het complete overzicht van jouw restaurant.

Om te starten met het maken van de plattegrond zal je eerst ruimtes moeten creëren. Je kan meerdere ruimtes aanmaken, zoals: Restaurant, serre, terras, vergaderzaal, etc. Dit zal het een stuk makkelijker maken voor zowel het personeel als het systeem om tafelcombinaties te maken. Klik op “voeg ruimtes toe” en vul het pop-up venster in. Houdt er rekening mee om aan te geven of de ruimte ook beschikbaar is voor het online reserveringssysteem of alleen voor binnen lopers bedoeld is. Ook is het slim om bij “reserveringsprioriteit” te selecteren welke ruimte het eerst gevuld wordt door het systeem. Maakt het niet uit of iemand binnen of in de serre komt te zitten? Laat het dan overal op 3 (gemiddeld) staan.

Na het opslaan van de ruimtes zullen ze als losse, grijze kopjes getoond worden. Nu kan je per ruimte de losse tafels toevoegen. In het pop-up venster vul je de gewenste informatie in en houdt weer rekening met de buttons aan de rechter kant. Ook hier kan je aangeven of een tafel beschikbaar is voor online reserveren of alleen voor directe reserveringen. “Boekbaar” houdt in dat alleen het personeel direct de tafels kunnen reserveren voor de gast, “Online beschikbaar” is dat gasten die tafel ook online kunnen reserveren. Zo kan je dus geselecteerde tafels vrijhouden, in plaats van een hele ruimte.

Plattegrond maken

Nu alle tafels zijn aangemaakt kunnen we twee tabjes opschuiven naar plattegrond. Wij raden aan om eerst de plattegrond van het restaurant gereed te hebben voor je aan de tafel combinaties begint.

Rechts zie je alle tafels die zijn aangemaakt tijdens de vorige stap. De tafels staan aangegeven met eerst hun tafel naam en vervolgens tussen haakjes de hoeveelheid zitplaatsen. Let er goed op dat je in de juiste ruimte werkt! Per tafel kan je aangeven welke vorm deze moet hebben: vierkant, rond of rechthoekig. Zodra je een vorm selecteert wordt de tafel op de plattengrond geplaatst in de linker bovenhoek. Sleep ze vervolgend naar de gewenste plek.

Tafelcombinaties

En dan komen we tot slot bij het aanmaken van tafel combinaties. Wat houdt dit eigenlijk in? Op de plattegrond heb je aangegeven hoeveel mensen er per tafel kunnen zitten. Maar wat nu als er een groepje van 6 personen wil reserveren, maar de enige 6-persoons tafel al gereserveerd is? Dan kan je in Lurch aangeven welke tafels aan elkaar geschoven kunnen worden zodat je alsnog deze mensen kunt ontvangen.

Voeg een tafelcombinatie toe in de juiste ruimte door op “voeg combinatie toe aan …” te klikken. Maak een combinatie door twee tafels te selecteren en deze een combinatie naam te geven, bijvoorbeeld: tafel 2/3. Let erop: tafelcombinaties volgen niet de regels die je hebt aangemaakt voor de losse tafel. Is tafel 2 alleen direct te reserveren en tafel 3 wel beschikbaar online? Zorg ervoor dat je voor deze tafelcombinatie alsnog aangeeft welke manier van reserveren de tafel uiteindelijk gaat krijgen.

Maak gerust zo veel mogelijk combinaties zolang het reëel in het restaurant past. Wilt er nu een groep van 6 reserveren zonder dat er grote tafels zijn? Lurch Restaurant Reservations gaat dan automatisch zoeken in de tafelcombinaties waar deze gasten wel terecht kunnen!

Belangrijk: Lurch geeft de optie om tafelcombinaties aan en uit te zetten! Om te kijken of jouw tafelcombinaties werken moet je het volgende doen:

  • Ga in het menu naar “openingstijden”
  • Klik op het potloodje naast de geopende dagen
  • Geef rechtsboven aan of tafelcombinaties op de geselecteerde dag toegestaan zijn
  • Sla op en herhaal per dag!

 

Gratis proefabonnement Lurch

Zoek jij ook een reserveringssysteem dat tafelcombinaties automatiseert? Probeer dan nu vrijblijvend Lurch Restaurant Reservations voor 30 dagen gratis!

 

Probeer nu

Parttime contentbeheerder