De Corona pandemie heeft ervoor gezorgd dat gasten meer behoefte hebben aan zekerheid. Dit is terug te zien in de stijging van het aantal online reserveringen en de behoefte aan informatie voordat zij deze reservering maken. 
 

68% van de gasten reserveert een tafel online

Bookdinners heeft voor het derde jaar op rij een onderzoek gedaan naar online gewoontes van ruim 1000 restaurantbezoekers. De belangrijkste trends en ontwikkelingen zijn vastgelegd in een infographic zodat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de branche.

Uit de Restaurant Monitor 2022 blijkt dat 68% van de gasten online een tafel reserveert. Dit is een verdubbeling van het aantal online reserveringen in 2013 en 2014, toen respectievelijk 30% en 39% online een tafel reserveerde. Om met deze trend mee te gaan, is het belangrijk dat je over een gedegen reserveringssysteem te beschikken.

De voordelen van het Lurch reserveringssysteem:

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Innovatief en gebruiksvriendelijk
 • Ook een bezorg- en afhaalmodule beschikbaar
   

Meer informatie?

Bekijk het Lurch reserveringssysteem

 

Meer behoefte aan online informatie

Naast de grotere behoefte om online een reservering te maken, willen gasten graag meer informatie voordat zij een bezoek brengen aan een restaurant. Uit de Restaurant Monitor 2022 blijkt dat 78% van de ondervraagden eerst op de website van het restaurant kijken voordat zij hier een bezoek aanbrengen.

Het is dus van groot belang is om als restaurant zijnde over een website te beschikken. Met een restaurant website kun je toekomstige restaurantbezoekers een goede indruk van jouw restaurant geven. Plaats hierop sfeerfoto’s, de menukaart en bijvoorbeeld de nieuwste acties die op dat moment gelden.
 

Een goedkope restaurant website laten maken

Via Lurch kun je een goedkope restaurant website laten maken zodat je jouw gasten kunt voorzien van de juiste informatie. De restaurant websites bestaan uit een aantal pagina’s die niet mogen ontbreken:

 1. Een homepage
  Met grote sliders voor passende foto’s en genoeg ruimte om informatie over jouw restaurant te geven.
   
 2. Over ons pagina
  Zodat je gasten kunt voorzien van essentiële informatie over jouw restaurant.
   
 3. Menukaart
  Zodat de bezoekers kunnen kijken of hun voorkeuren en dieetwensen aansluiten bij jouw menukaart.
   
 4. Een impressie pagina
  Voor sfeerfoto’s en video’s van jouw restaurant zodat gasten een virtuele tour door jouw restaurant kunnen doen.

Daarnaast krijg je er ook een domeinnaam voor jouw website, snelle en betrouwbare webhosting én een grote e-mailbox bij. 

Uiteraard zorgen wij er ook voor dat het Lurch reserveringssysteem wordt geïntegreerd (als je hier gebruik van maakt) zodat gasten direct een reservering kunnen maken via jouw website. Zo beschik je over een totaaloplossing waarmee je inspeelt op beide ontwikkelingen!

Wat dit kost? Een klein bedrag van slechts €30,- per maand.
 

Meer informatie  Vraag een website aan
 

Gasten hebben meer behoefte aan informatie en online reserveren door corona pandemie

Fulltime SEO specialist. Werkzaam bij De Webmakers sinds 2019.