Tijdens de lockdowns hadden horecabedrijven het zwaar te verduren. Hoewel veel restaurants kozen voor het laten afhalen en bezorgen van maaltijden, kregen ze hiermee niet de omzet die zij normaal haalden. Nu de horeca echter alweer een tijdje open is, is gebleken dat de omzet zelfs nog hoger is dan voor de coronacrisis!
 

Een omzetstijging van 31,3% in het tweede kwartaal van 2022

Na een maandenlange sluiting mocht de horeca de deuren in februari van dit jaar weer openen, waarna zij konden beginnen aan een flinke inhaalslag. Dit heeft ervoor gezorgd dat de omzet in het tweede kwartaal 31,3% is gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal. (CBS).

Het succesvolle tweede kwartaal zorgde niet alleen voor een hogere omzet ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022 maar ook voor het eerst voor een hogere omzet dan voor de coronacrisis.
 

Het tweede kwartaal van 2022 vs. het tweede kwartaal van 2021

Als je het tweede kwartaal van 2022 vergelijkt met het tweede kwartaal van 2021 zie je een wereld van verschil. Dit heeft alles te maken met de coronamaatregelen van dat jaar. De omzet was dit jaar in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar namelijk 84,7% hoger.

Maar ook als je het vergelijkt met het tweede kwartaal van 2019 (dit was voor de coronacrisis) zie je in deze sector een groei. Hotels maakten vergeleken met deze periode in 2019 een groei van bijna 6%, verhuurders van vakantiehuisjes en campings 20% en restaurants maakten een groei van bijna 25%. (CBS)
 

Maak efficiënt gebruik van de capaciteit van jouw restaurant

De extra omzet die restaurants maken, zorgt niet alleen maar voor voordelen. Veel restaurants hebben namelijk te maken met capaciteitsproblemen door een tekort aan personeel of maken niet efficiënt genoeg gebruik van de capaciteit in hun restaurant. 

Om jouw restaurant zo efficiënt mogelijk te gebruiken, is het van belang om gebruik te maken van een slim reserveringssysteem. Lurch Restaurant Reservations is er hier één van. Dit reserveringssysteem wijst tafels op een efficiënte manier toe aan de hand van jouw instellingen. Hiermee haal je het maximale uit de capaciteit in jouw restaurant en wordt de omzet gemaximaliseerd.
 

Probeer Lurch Restaurant Reservations één maand gratis

Ben jij klaar om het maximale uit jouw restaurant te halen? Probeer Lurch Restaurant Reservations dan één maand gratis. In deze maand kun je zelf de voordelen van het reserveringssysteem ondervinden en kijken of het bij jou past. Niet tevreden? Dan kun je kosteloos stoppen.
 

Vraag een proefabonnement aan
 

Omzet horeca aanzienlijk hoger dan voor de coronacrisis

Fulltime SEO specialist. Werkzaam bij De Webmakers sinds 2019.