Voor veel sectoren was de corona crisis slopend, maar opvallend is één sector die sinds de pandemie een explosieve groei meemaakte: Afhaal en bezorg restaurants. Ook nu dat de horeca weer op volle toeren draait, is het opmerkelijk hoe veel Nederlanders blijven thuisbezorgen. Lees in deze blog hoe deze sector blijft groeien en vind een paar handige tips voor een winstgevende maaltijdbezorging!

Bezorgen voor de horeca

Tijdens de Corona Pandemie is maaltijdbezorging explosief toegenomen. Volgends het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) deden 43% van alle horeca bedrijven uit Nederland mee aan maaltijdbezorging tijdens de crisis. Dit is bijna het dubbele vergeleken met 2019! Echter is deze trend nog steeds aanwezig, en zien we zelfs nu in 2022 een toename in het aantal thuis bezorg bestellingen.
 

Zo haal je het maximale uit maaltijdbezorging

 

Wil jij ook weer terug gaan naar het bezorgen vanuit jouw restaurant? Hier nog een paar handige tips:

 1. Timing
  Veel gasten vinden de timing van een bestelling zeer belangrijk: zo’n 60% van klanten benoemde dit punt als het belangrijkste aspect van bezorg maaltijden. Hierom kun je overwegen samen te werken met bezorg partners, om ervoor te zorgen dat het eten altijd op tijd aankomt en de service superieur wordt!
   
 2. Maak een digitale menukaart
  Zoals je vaak ziet op Thuisbezorgd.nl is het gebruiken van een interactieve menukaart het makkelijkst. Gasten vinden het vaak fijner om online hun bestellingen door te geven in plaats van bellen naar het bedrijf zelf. Daarom is het sterk geadviseerd om hier gebruik van te maken. Echter kan Thuisbezorgd duur uitpakken vanwege hoge commissies: lees hier meer over de voor- en nadelen van Thuisbezorgd vs. Lurch Restaurant Reservations.
   
 3. Stimuleer Upselling
  Probeer producten aan te bevelen tijdens het bestelling proces. Zo willen meeste mensen wel een drankje of extra saus bijbestellen. Dit kun je doen door menu’s te creëren met een verlaagde prijs, bijvoorbeeld een hamburger menu met friet, saus en Cola met €1,50 korting.
   
 4. Maak de verpakkingen aantrekkelijk
  Om gasten een extra leuke ervaring aan te bieden kan het interessant zijn om extra aandacht aan de presentatie te besteden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de bezorg tassen te bedrukken met het logo van het restaurant of vrolijk gekleurde maaltijdboxes aan te bieden. Vergeet niet dat we leven in het tijdperk van sociale media, waar een unieke, grappige of creatieve manier van maaltijdbezorging hoogst waarschijnlijk gedeeld kan worden of zelfs viraal kan gaan!
Zo haal je het maximale uit maaltijdbezorging


Waarom Bezorgen en afhalen met Lurch?

We zijn ons allemaal bewust van de extreme stijging in bezorgen en afhalen tijdens de pandemie: Mensen mochten hun woning niet uit en om alsnog een leuke avond te hebben besloten veel gasten eten af te halen bij hun favoriete restaurants. Deze nieuwe ontwikkeling resulteerde, volgends een onderzoek van ABN AMRO, in een thuisbezorg stijging van 71% vergeleken met het jaar ervoor. Maar ook nu na de pandemie blijft thuisbezorgen extreem populair! Maaltijdbezorging steeg in 2021 al weer bijna 30% ten opzichte met 2020 en ook dit jaar blijft het stijgen.

Om mee te gaan in deze trend kun je gebruik maken van de Afhaal en Bezorg Module van Lurch Restaurant Reservations. Waarom Lurch gebruiken?

 • Geen commissies
  Bij Lurch betaal je géén commissie per bestelling! Dit is het grootste voordeel ten opzichte van andere grote maaltijd bezorg systemen. Momenteel is het nog niet mogelijk voor gasten om online te betalen: echter wanneer dit komt betaal jij als bedrijf enkel de transactiekosten. Hierdoor haal jij het maximale uit de winstmarge.
   
 • Gemakkelijk te gebruiken
  Maak jij al gebruik van het reserveringssysteem en wil je gaan uitbreiden naar maaltijdbezorging? Bij Lurch beschik je over één gebruikersvriendelijk systeem waarin zowel de bestellingen als de reserveringen getoond worden!
   
 • Flexibel systeem
  Mis jij momenteel bepaalde functionaliteiten bij bezorg systemen of bij Lurch? Dan kun je gerust contact opnemen met Lurch Restaurant Reservations! Wij bekijken dan de mogelijkheden om deze nieuwe functionaliteit toe te voegen aan het huidige afhaal en bezorg module. Lurch staat altijd open voor suggesties van horeca ondernemers.

De afhaal- en bezorg module van Lurch gratis proberen

Lurch Restaurant Reservations biedt de mogelijkheid om de afhaal- en bezorg module gratis uit te proberen. Na deze maand kost de module €30 per maand. Je kunt per maand bepalen of je deze wilt gebruiken of niet!

Probeer nu

 

Zo haal je het maximale uit maaltijdbezorging

Parttime contentbeheerder