Het vinden van personeel blijft een bottleneck voor vele horecaondernemers. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat er op een bepaalde dag nog wel tafels beschikbaar zijn maar dat je eigenlijk te weinig personeel hebt om jouw volledige restaurant te vullen met gasten. Om verder geen aanpassingen te hoeven doen in jouw standaard openingstijden, hebben wij een functie waarmee je jouw reserveringen tijdelijk dicht kunt zetten.

Het personeelstekort in de horeca

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de horeca dit jaar kampt met het hoogste aantal vacatures van alle branches. Eind maart 2022 waren er namelijk 112.000 openstaande vacatures wat duidt op een flink personeelstekort. 

Door de sluiting tijdens de coronapandemie zijn veel werknemers naar andere branches getrokken én zijn er veel meer ZZP’ers op de markt. Zelfstandigen hebben in de branche meer vrijheid om hun eigen uren te bepalen en te bepalen waar zij werken.

Bent u nog op zoek naar personeel?

Bekijk tips om personeel te werven
 

Reserveringen tijdelijk dicht zetten

Door het personeelstekort kunnen wij ons voorstellen dat het wel eens mogelijk is dat je niet meer de gewenste service kunt bieden bij een 100% bezetting. Om dit te voorkomen is het zaak om jouw reserveringen tijdig dicht te zetten. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden in het Lurch reserveringssysteem.

 1. Je wilt de reserveringen voor vandaag dicht zetten
  Is het een erg drukke dag en wil je niet dat er nog meer reserveringen bij komen? Zet dan de reserveringen voor diezelfde dag dicht. Dit kun je eenvoudig doen door aan de rechterkant op jouw account te klikken. Er klapt een menu uit met de optie ‘Reserveringen: Open’. Als je hierop klikt, kun je selecteren vanaf hoelaat tot hoelaat je jouw restaurant wilt sluiten. 
   
 2. Je wilt de reserveringen voor een andere dag in het jaar dicht zetten
  Weet je van te voren al dat je op bepaalde dagen veel reserveringen hebt, maar beschikt over te weinig personeel? Dan kun je speciale openingstijden toevoegen. Wil je bijvoorbeeld dat gasten alleen ‘s avonds kunnen reserveren? Selecteer dan de gewenste openingstijden.

  Hoe voeg je speciale openingstijden toe?

  1. Ga naar de instellingen onder reserveringen en klik op ‘Openingstijden’.
  2. Kies voor het plusje bij speciale openingstijden.
  3. Stel hier de tijden in waarin u wel reserveringen wilt ontvangen en klik op opslaan.
   

Probeer Lurch Restaurant Reservations een maand gratis

Ben je benieuwd of het reserveringssysteem van Lurch aansluit bij jouw wensen? Probeer Lurch Restaurant Reservations dan één maand gratis. In deze maand kun je vrijblijvend kijken of de functionaliteiten van het systeem goed voor jou werken. Bevalt het? Dan kun je uiteraard doorgaan met het gebruiken van het systeem!
 

Probeer gratis
 

Ik wil mijn restaurant een aantal dagen sluiten tijdens de lunch. Hoe doe ik dit?

Fulltime SEO specialist. Werkzaam bij De Webmakers sinds 2019.