Na overleg met meerdere restaurants hebben wij besloten om super reserveringen toe te voegen aan Lurch. Vanaf nu is het dus mogelijk om in Lurch een reservering te plaatsen die alle vooraf ingestelde eigenschappen negeert: een super reservering! Maar wat kan je hier precies mee? 

Soorten reserveringen in Lurch

Laten we eerst maar eens duidelijk vertellen welke soorten reserveringen er zijn in Lurch. In het reserveringssysteem kan namelijk onderscheid worden gemaakt tussen verschillende soorten reserveringen. Hieronder vind je de 3 bestaande reserverings soorten en de nieuwe super reservering.

 • Externe reservering
  Allereerst heb je de reserveringen die door jouw gasten wordt gemaakt. Deze reserveringen kunnen zij op 3 manieren plaatsen (afhankelijk van de opties die jij aanbiedt): via de persoonlijke reserveringspagina, de widget of het reserveringsformulier op de website. 

  Je kunt instellen dat je deze reserveringen eerst wilt goedkeuren voordat deze geaccepteerd worden en in het overzicht terecht komen. Anders gebeurt dit automatisch op basis van beschikbaarheid. 
   
 • Interne reservering
  Reserveringen kunnen niet alleen via jouw website worden gemaakt, maar ook via jouw persoonlijke dashboard in Lurch. Als een gast bijvoorbeeld naar jouw restaurant belt of eventjes binnenloopt, kun je de reservering zelf toevoegen aan het reserveringssysteem. Ook deze reserveringen kunnen enkel gemaakt worden als er beschikbaarheid is in jouw restaurant en je kunt zelf een tafel kiezen.
   
 • Groepsreservering
  Bij de eigenschappen kun je zelf instellen met hoeveel personen bezoekers van de website maximaal kunnen reserveren. Willen zij met meer personen reserveren? Dan dienen zij, afhankelijk van jouw voorkeur, te bellen of mailen voor een reservering. 

  Bij de groepsreservering kun je zelf tafels selecteren om te bepalen waar zij plaatsnemen. Het verschil met een ‘normale’ interne reservering is dat je daar maar één tafel of tafelcombinatie kiest, terwijl je bij de groepsreservering meerdere tafels kunt kiezen.
   
 • Super reservering
  Deze reservering negeert alle vooraf ingestelde eigenschappen dus je kunt voor elke gewenste dag van de week, op elke gewenste tijd, een reservering maken. Doe dit echter wel alleen met hoge uitzondering.

  Een super reservering is niet gekoppeld aan een tafel.  
Super reservering

 

Het slimme algoritme van Lurch

Het reserveringssysteem van Lurch Restaurant Reservations is zo gebouwd, dat er automatisch tafels worden toegewezen aan reserveringen. Dit gebeurt op een slimme manier zodat de capaciteit van het restaurant zo goed mogelijk wordt benut. 

Dit alles gebeurt uiteraard wel aan de hand van een aantal instellingen van de restaurant eigenaar. Je kunt bijvoorbeeld zelf aangeven welke tafels door gasten kunnen worden gereserveerd, hoe lang een tafel bezet is en wat de interval is tussen de beschikbare tijden.

De voordelen van het slimme algoritme van Lurch:

✓ Je hebt geen omkijken naar de tafelindeling
✓ De maximale capaciteit van jouw restaurant wordt benut
✓ En dit alles op basis van jouw wensen

Bekijk alle voordelen van het reserveringssysteem

Waarom een super reservering?

Maar waarom is er dan toch de mogelijkheid voor een super reservering? Dit gaat toch tegen de principes van het systeem in? Dat klopt, maar de vraag naar deze functie is groot. Een van de uitgangspunten van Lurch Restaurant Reservations is het maken van een reserveringssysteem die voldoet aan de wensen van de horecaondernemer en daar hoort dus ook deze functie bij. 

In overleg met meerdere restaurants hebben wij besloten om het mogelijk te maken dat je in het dashboard een reservering kunt maken die alle vooraf ingestelde eigenschappen negeert. Zo kun je bijvoorbeeld reserveringen aannemen buiten de reguliere openingstijden, met meer personen dan de reguliere maximale capaciteit of op een tafel die eigenlijk niet bestaat. 

Let echter wel op dat je dit echt alleen doet met hoge uitzondering. Omdat de super reservering alle regels negeert, wordt er geen rekening gehouden met jouw huidige instellingen. Voor een reguliere reservering kunt u nog steeds beter gebruik maken van een interne reservering of een groepsreservering. 

Het reserveringssysteem van Lurch gratis uitproberen?

Wil jij ook graag een slim reserveringssysteem waarbij je ook nog de regie in eigen hand kunt nemen? Probeer Lurch Restaurant Reservations dan één maand gratis. Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden via onderstaande button en je kunt direct aan de slag!

Probeer Lurch gratis

Super reservering: een reservering die alles overschrijft

Fulltime SEO specialist. Werkzaam bij De Webmakers sinds 2019.