Lurch Restaurant Reservations is een aantal maanden geleden begonnen met het aanbieden van een takeaway- en bezorgmodule. Maar waarom zou jij als restaurant moeten kiezen voor Lurch als er ook een grote partij als Thuisbezorgd.nl bestaat? Wij hebben de voor- en nadelen van beide platforms voor je op een rijtje gezet.

Thuisbezorgd.nl

Thuisbezorgd.nl heeft het grootste aanbod van bezorgrestaurants in heel Nederland. Je kunt via de website of app een bestelling plaatsen bij meer dan 7500 restaurants. Het doel van het platform is om op een snelle, makkelijke en betrouwbare manier online eten te bestellen voor consumenten en bezorgrestaurants.

Het platform is in andere Europese landen bekend onder de naam Takeaway.com. Je kunt onder andere in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Portugal bestellen.   

De voordelen

 • Profiteer van het grote bereik
  Met ruim 7500 aangesloten bezorgrestaurants en een goede naamsbekendheid heeft Thuisbezorgd.nl een groot bereik bij een divers publiek. Hier kun je als restaurant van profiteren omdat jouw maaltijden dan ook via de app en website te bestellen zijn. 
   
 • Veilige online betalingen
  De betaalopties bij Thuisbezorgd.nl zijn ruim en veilig. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met een Creditcard, PayPal, iDEAL of contant te betalen. Het is zelfs mogelijk om met Bitcoin te betalen. (Thuisbezorgd.nl)
   
 • Je kunt een bestelling volgen
  Thuisbezorgd.nl biedt de mogelijkheid om bestellingen te volgen. Zo weten klanten precies wanneer hun bestelling is bevestigd, wordt bereid en wanneer het eten onderweg is. Het is echter niet verplicht om dit te gebruiken. 

De nadelen

 • Hoge commissies
  Thuisbezorgd.nl hanteert hoge commissies voor haar klanten. De commissie per bestelling is 13%. (Bron) Je kunt je dus voorstellen dat je een aanzienlijk deel van je omzet moet inleveren aan het platform waardoor je winstmarge een stuk lager is.
   
 • Grote concurrentie
  Jij bent niet de enige die zichtbaar is op de website en in de app van Thuisbezorgd.nl: je concurrenten zijn dit namelijk ook. Hierdoor is de concurrentie op het platform groot.
   
 • Minder flexibel
  Thuisbezorgd.nl is een groot bedrijf: als jij functionaliteiten in het bezorg platform mist, is het niet zo 1,2,3 geregeld om deze functionaliteiten toe te laten voegen. Dit is bij Lurch een ander verhaal. 
Thuisbezorgd vs. Lurch

Lurch Restaurant Reservations

Lurch Restaurant Reservations is een reserveringssysteem met een afhaal- en bezorg module voor de horeca. Het platform is ontwikkeld door en voor horecaondernemers en sluit daarom aan bij de wensen en behoeften van de ondernemers. 
Het reserverings platform is een halfjaar geleden online gegaan en blijft in ontwikkeling. Missen er toch nog functies? Dan kunnen deze nog ingebouwd worden.

De voordelen

 • Geen commissie per bestelling
  Bij Lurch Restaurant Reservations betaalt je géén commissie per bestelling. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de grote partijen. Op dit moment kun je alleen op locatie afrekenen: wanneer het mogelijk wordt om online te betalen, betaal je enkel transactiekosten. Dit zorgt ervoor dat je winstmarge maximaal is.
   
 • Functionaliteiten kunnen makkelijk geïmplementeerd worden
  Mis je nog bepaalde functionaliteiten? Dan kun je contact opnemen met Lurch restaurant Reservations. Wij bekijken dan de mogelijkheden om de functie toe te voegen aan de takeaway- en bezorgmodule. 
   
 • Reserveringssysteem en takeaway- en bezorgmodule in één
  Lurch Restaurant Reservations is een reserveringssysteem en een takeaway- en bezorgmodule in één. Je beschikt over één systeem voor je reserveringen en bestellingen waardoor je deze allemaal op één plek hebt. 

  Uiteraard is het ook mogelijk om enkel gebruik te maken van het reserveringssysteem of de afhaal- en bezorg module. 

De nadelen

 • Je kunt niet profiteren van een groot bereik
  Lurch Restaurant Reservations is een half jaar geleden begonnen en beschikt niet over een app waarmee klanten kunnen bestellen. Dit zorgt ervoor dat je niet kunt profiteren van het grote bereik. Maar dit hoeft niet erg te zijn: je hebt een eigen bestelpagina die je kunt delen op je eigen kanalen.
   
 • Online betalingen zijn op dit moment nog niet mogelijk
  Op dit moment is het nog niet mogelijk om klanten online te laten betalen. Dit kan alleen op locatie. Dit is op korte termijn wel beschikbaar.

De afweging: Thuisbezorgd.nl of Lurch Restaurant Reservations?

Om een keuze te maken tussen deze twee takeaway- en bezorgmodules is het van belang dat je de voor- en nadelen afweegt tegenover elkaar. Welke punten vindt jij het belangrijkst? Ga je voor een groot extern netwerk of voor meer winstmarge? En ga je voor de mogelijkheid om een bestelling te volgen of een reserveringssysteem en afhaal- en bezorg module in één?

De afhaal- en bezorg module van Lurch gratis proberen

Lurch Restaurant Reservations biedt de mogelijkheid om de afhaal- en bezorg module gratis uit te proberen. Na deze maand kost de module €30 per maand. Je kunt per maand bepalen of je deze wilt gebruiken of niet.

Probeer de afhaal- en bezorg module gratis
 

Fulltime SEO specialist. Werkzaam bij De Webmakers sinds 2019.