De zon begint steeds meer door te komen en de temperaturen lopen op. Dat kan maar één ding betekenen: de lente komt eraan! Hoog tijd dus om te zorgen dat gasten weer op het terras plaats kunnen nemen rondom jouw restaurant. 

De start van het terrasseizoen

Hoewel de lente officieel pas 21 maart begint, is dat op dit moment niet te merken aan de temperaturen! Het is heerlijk zonnig met ongeveer 15 graden: prima weer om neer te strijken op een terrasje. Bedenk dus goed of jij al klaar bent voor het terrasseizoen! Om jou helemaal klaar te maken voor dit seizoen hebben wij een handig lijstje gemaakt met tips voor een goede voorbereiding.

Start terrasseizoen

 

De checklist voor het terrasseizoen

 

 1. Het terras klaarzetten
  Heb je het terras al klaar? Ondanks dat het pas begin maart is, vinden gasten het heerlijk om al te genieten van een klein voorjaarszonnetje. Lukt het jou qua bezetting nog niet om het volledige terras neer te zetten? Dan kun je er ook altijd voor kiezen om maar een deel van de tafels en stoelen buiten te zetten.
   
 2. Extra personeel inplannen
  Dan komen we gelijk op het andere belangrijke punt: extra personeel. Afhankelijk van de grootte van het terras en de hoeveelheid tafels en stoelen, kan het van belang zijn om extra personeel op het rooster te zetten om de service zo goed mogelijk te houden.
   
 3. Indien gewenst kun je een apart terras menu maken
  Je kunt ervoor kiezen om op het terras een speciaal terras menu te hanteren in de vorm van een gelimiteerd terras menu. Op deze manier kun je het personeel ontlasten en de service verbeteren. 
   
 4. Bedenk hoe je de daluren vult
  Niet alleen op het terras maar in het gehele restaurant krijg je te maken met daluren. Om deze toch op te vullen, zou je kunnen nadenken over speciale arrangementen die plaats vinden op deze minder drukke momenten. Denk eens aan een high tea of een high wine of een bierproeverij. 

  Lees meer over het nut van arrangementen!
   
Start terrasseizoen

 

Aanpassingen in Lurch Restaurant Reservations

Ook in het reserveringssysteem van Lurch Restaurant Reservations dien je een aantal aanpassingen te doen voor de start van het terrasseizoen. Deze zijn als volgt:

 • Zorg dat je de tafels van het terras toevoegt aan het Lurch Reserveringssysteem
  Ga je het terras voor het eerst gebruiken sinds je een abonnement hebt bij Lurch Restaurant Reservations? Zorg dan dat je niet vergeet om deze tafels toe te voegen aan het reserveringssysteem. Hoe doe je dit?

  1. Ga naar tafels en ruimtes;
  2. Voeg een nieuwe ruimte toe genaamd terras;
  3. Voeg één voor één de tafels toe en geef deze de juiste naam;

  Ga naar tafels en ruimtes

  Het toevoegen van de tafels van jouw terras hoeft in principe maar één keer. Onderaan de pagina vind je namelijk een vinkje waarmee je een bepaalde ruimte in zijn geheel aan en uit kunt zetten. Is het terrasseizoen weer voorbij? Dan kun je met een enkele klik op de knop zorgen dat de tafels niet meer beschikbaar zijn voor reserveringen.
   
 • Stel een maximum aantal gasten in per interval voor betere regulering
  We kunnen ons voorstellen dat je meer gasten kwijt kunt als het terras weer klaar is voor gebruik. Wil je nog steeds evenveel gasten verwelkomen per interval? Dan hoef je niks te doen. Maar wil je meer of minder gasten gaan ontvangen? Dan is het belangrijk dat je dit even aanpast! Hoe doe je dit?

  1. Ga naar de openingstijden;
  2. Per dag of openingstijd kun je instellen hoeveel reserveringen en personen je per interval wilt ontvangen;
  3. Vergeet ook niet aan te geven of dit enkel geldt voor de online reserveringen of ook voor de interne reserveringen maakt.

  Ga naar openingstijden
   
 • Voeg indien nodig arrangementen toe
  Besluit je om gebruik te maken van arrangementen voor bijvoorbeeld de lunch of diner óf om de daluren op te vullen? Zorg dan dat deze ook toegevoegd zijn aan het reserveringssysteem! Hoe doe je dit?

  1. Ga naar het arrangementen overzicht;
  2. Voeg de gewenste arrangementen toe; 
  3. Vergeet vervolgens niet de optie arrangementen aan te zetten in de restaurant instellingen! Pas als je deze aan hebt gezet, zijn de arrangementen daadwerkelijk zichtbaar als gasten een reservering willen maken.

  Ga naar arrangementen overzicht

 

Lurch Restaurant Reservations uitproberen?

Ben je benieuwd of het reserveringssysteem van Lurch Restaurant Reservations ook past bij jouw restaurant? Probeer het systeem dan een maand gratis uit! Dit kan eenvoudig door je aan te melden via onderstaande button. Hulp nodig? Dan helpt ons serviceteam jou graag verder!

Meld je gratis aan 
 

Ben jij al klaar voor het terrasseizoen?

Fulltime SEO specialist. Werkzaam bij De Webmakers sinds 2019.