Veelgestelde vragen

We hebben de meest voorkomende vragen over de reserveer module voor je verzameld.

Reserveer Module

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over de reserveer module. Op deze manier kun je snel antwoord krijgen op je vraag. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Als je inlogt bij je restaurant zie je de reserveringen direct op je dashboard staan. Hier zie je hoeveel reserveringen en gasten je vandaag hebt. Wil je meer details over de reserveringen? Dan kun je op dat blokje klikken.  

Ga naar reserveringen
 

Je kunt een lijst van je reserveringen printen als je op de reserveringen pagina bent. Rechts bovenin staat een knop met ‘print reserveringen voor vandaag’. Als je hierop klikt, worden je reserveringen geprint.

Ga naar reserveringen

Ja, dit kan ingesteld worden per openingstijd. Je kunt hier aangeven hoeveel reserveringen je per dag of per interval wilt. Ditzelfde geldt voor het aantal gasten.
Ook kun je aangeven of Lurch alleen rekening dient te houden met de online geplaatste reserveringen of ook de interne reserveringen mee moet tellen.

Stel maximum aantal reserveringen in

Ja, standaard wordt elke reservering automatisch geaccepteerd. Dit kun je wijzigen onder de restaurant-eigenschappen en dan onder het tabje reservering. Hier staat een checkbox met ‘Accepteer reserveringen automatisch’. Als je deze uitzet, heeft elke nieuwe reservering de status ‘In afwachting’.

Ga naar restaurant-eigenschappen

Een reservering annuleren kan je heel gemakkelijk doen. Vind de betreffende reservering in het reserveringen overzicht en klik deze aan. Controleer altijd of het de juiste reservering is, eenmaal geannuleerd verdwijnt deze ook uit het systeem! Om hem te annuleren klik je op het statusbalk (hier staat waarschijnlijk ‘Geaccepteerd’ in het groen) en verander de status naar ‘geannuleerd’. De reservering wordt verwijderd van het overzicht. Je ontvangt hier ook een e-mail van als je deze functie hebt aangezet in de eigenschappen.

Ga naar reserveringen overzicht 

Iedere gast krijgt een e-mail nadat hun reservering is bevestigd. Je kunt zelf instellen welke tekst daarbij komt te staan. Daarnaast kun je instellen dat gasten een SMS krijgen met een herinnering voor hun reservering. Let op: hier zitten kosten aan verbonden.

Ga naar restaurant-eigenschappen

In de openingstijden kun je per openingstijd aangeven of combinaties toegestaan zijn of niet. Dit staat waarschijnlijk uit.

Ga naar openingstijden

Je kunt per openingsuur aangeven of combinaties zijn toegestaan of niet. Dit kan per dag.
Maar dit kan ook als je 2 of meer openingsuren op één dag hebt, zo kun je dit voor de lunch uitschakelen maar voor het diner inschakelen.

Ga naar openingstijden

Waarschijnlijk heb je een tafel/combinatie verwijderd waar reserveringen aan gelinkt zijn. Als je één van deze dingen verwijderd worden ook de gelinkte reserveringen verwijderd, let hier dus goed op. Er wordt een melding getoond als er reserveringen gelinkt zijn aan bijvoorbeeld een tafel/combinatie.
 

Wanneer je arrangementen aanmaakt in Lurch moet je vervolgens de arrangementen activeren in de eigenschappen. In jouw restaurant eigenschappen, onder arrangementen, activeer je het bovenste schuifje. Arrangementen worden nu getoont als optie in het reserveringsformulier! Wil je dat gasten verplicht een arrangement moeten kiezen tijdens het plaatsen van een reservering? Activeer dan ook het onderste schuifje in de eigenschappen.

Ga naar jouw eigenschappen

Dat kan zeker. Om hiermee te beginnen zal je eerst in ‘Gebruikers’ profielen moeten aanmaken voor het personeel. Klik op de ‘Voeg gebruikers toe’ knop en vul de gegevens in voor het personeelslid. Onderaan het venster kan je instellen of dit personeelslid onder restaurant staff of beheerders valt. Beheerders kunnen wél aanpassingen maken, dus het reguliere personeel zal onder Staff vallen zodat zij geen aanpassingen kunnen maken in het systeem. Laat het personeel inloggen onder hun eigen profiel zodat alleen jij nog toegang hebt tot het complete systeem.

Ga naar de gebruikers eigenschappen

Deze restaurants kiezen al voor Lurch Restaurant Reservations: